h

Nieuws uit 2013

21 december 2013

800 handtekeningen voor behoud kraamkliniek

Een grote meerderheid van de Bornenaren is bezorgd over het verdwijnen van de afdeling verloskunde in Hengelo. In navolging van de SP in Hengelo zijn we ook in Borne een actie gestart tegen het besluit van directie van de ZGT en de zorgverzekeraars, die - zonder de inwoners erbij te betrekken - een verdeel en heers strategie bewandelen. Het zou kunnen zijn dat deze kwestie wat minder leeft in Borne. Uit gesprekken met mensen, die hun handtekening zetten onder een oproep tot behoud van de kraamkliniek, blijkt echter dat Bornenaren helemaal op Hengelo georiënteerd zijn. Geen wonder, de bereikbaarheid van het Hengelose ziekenhuis is veel beter dan dat in Enschede of Almelo. De actie leverde in twee dagen tijd 800 handtekeningen op.

Lees verder
18 december 2013

Ook in Borne actie voor behoud Kraamkliniek

Ook in Borne wil men graag tekenen tegen de sluiting van de afdeling verloskunde in Hengelo. De SP in Hengelo was al eerder een actie gestart. Tijdens de woensdagse markt in Borne werden in twee uur tijd 300 handtekeningen verzameld.
A.s. zaterdag staat de Bornse SP bij de HEMA met handtekeningenlijsten en beschuit met muisjes.

Lees verder
11 december 2013

Ledenvergadering kiest Tom Verreussel tot lijsttrekker

Maandagavond heeft de algemene ledenvergadering van de SP Tom Verreussel gekozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Tom Verreussel is sinds kort met pensioen en was manager in de gezondheidszorg. Hij is ook voorzitter van RTV Borne. De volgende plaatsen op de lijst worden bezet door Ans van Duuren, Ed de Jong, Jorn Scholten, Henk Endeman, Toon Peters, José Koelen, Willy Hemmelder, Esther Wiggers en Lineke Oosterhoff. Totaal telt de lijst 16 namen. Voorzitter Johan Koning is lijstduwer. Wij verwachten afgaande op uitslagen bij Tweede Kamerverkiezingen tussen de 1 en 3 zetels te halen.  Gezien het feit dat er ook nog twee lokale partijen meedoen, zou twee zetels een uitstekend resultaat zijn.

Lees verder
25 november 2013

Staatssecretaris Mansveld (PvdA): Geen gewijzigd beleid door spoorincident Borne

De goederentrein bij Borne is ontspoord doordat een wielband onder een wagon was gebroken. Dat antwoordt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur maandag op Kamervragen van SP Tweede Kamerlid Eric Smaling over de ontsporing. Op de vragen van Eric Smaling t.a.v. van de ongerustheid van burgemeester Welten en de Bornse bevolking over dit soort incidenten zegt de staatssecretaris dat zij zich die bezorgdheid kan voorstellen, maar dat zij niet terugkomt op haar voornemen om in de toekomst meer goederenvervoer richting Oost-Europa over dezelfde spoorlijn af te wikkelen. Alternatieven zijn volgens haar niet haalbaar en te duur.

Lees verder
21 november 2013

Kom ook naar Utrecht op 30 november!

Op zaterdag 30 november organiseert de FNV een grote landelijke manifestatie voor koopkracht en echte banen. Ook de SP in Twente roept iedereen op om deel te nemen aan dit landelijke protest tegen het bezuinigingskabinet Rutte 2. Daarvoor worden gratis bussen ingezet. De SP organiseert vanuit Twente de inschrijving van bussen. Iedereen die mee wil naar de demonstratie van 30 november in Utrecht kan zich aanmelden voor gratis busvervoer. Opgeven kan via hengelo@sp.nl en 074-2421042 of 06-12322722

Lees verder
10 november 2013

Tom Verreussel is beoogd lijsttrekker SP Borne

Tom Verreussel wordt, als de ledenvergadering ermee instemt, de lijsttrekker voor de SP in Borne bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tom was jarenlang manager in de gezondheidszorg. Na zijn pensionering een jaar geleden, heeft hij allerlei activiteiten opgepakt. Betrokkenheid en passie spelen bij hem een belangrijke rol evenals gevoel voor rechtvaardigheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier