h

Kom ook naar Utrecht op 30 november!

21 november 2013

Kom ook naar Utrecht op 30 november!

Op zaterdag 30 november organiseert de FNV een grote landelijke manifestatie voor koopkracht en echte banen. Ook de SP in Twente roept iedereen op om deel te nemen aan dit landelijke protest tegen het bezuinigingskabinet Rutte 2. Daarvoor worden gratis bussen ingezet. De SP organiseert vanuit Twente de inschrijving van bussen. Iedereen die mee wil naar de demonstratie van 30 november in Utrecht kan zich aanmelden voor gratis busvervoer. Opgeven kan via hengelo@sp.nl en 074-2421042 of 06-12322722

Al vele jaren achtereen krijgen we verslechtering op verslechtering voor onze kiezen. Om een paar zaken te noemen: forse huurverhogingen, verhoging van de BTW, sluiting van belangrijke voorzieningen zoals ziekenhuizen en postkantoren, massaontslagen in de thuiszorg, steeds meer flex- en steeds minder vast werk. En onze ouderen worden uit verzorgings- en verpleeghuizen gezet; ze moeten leren ‘in hun kracht te staan’. De lijst is eindeloos!

Daar tegenover staan de dagelijkse berichten over de mensen aan de top die zichzelf verrijken, al of niet legaal. De overheid is allang geen schild meer voor de zwakkeren. Deze regering van VVD en PvdA maakt er een potje van en breekt de sociale zekerheid en de sociale voorzieningen af.

Het lijkt erop dat niemand zich meer druk maakt om de belangen van gewone mensen. Daarom zullen de mensen zelf in de benen moeten komen en het heft in handen nemen. Het is tijd voor strijd, voor het te laat is. Samen vechten voor een toekomst waarin er voor armoede, ongelijkheid en rechteloosheid geen plaats meer is. Wij staan voor een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit geen loze begrippen zijn maar werkelijkheid.

 

Reactie toevoegen

U bent hier