h

Nieuws van de afdeling

Klik op de afbeelding voor alles over de verkiezingen.

19 februari 2018

Kom op 26 februari naar 'Red ons pensioenstelsel'

Foto: SP

Het Kabinet wil een ander pensioenstelsel met individueel opgebouwde pensioenpotjes in plaats van een collectief stelsel van pensioenfondsen. De sociale partners moeten deze plannen dit jaar gaan vormgeven. Daarna wordt er een nieuwe wet gemaakt.

Lees verder
28 januari 2018

Tom Verreussel over armoedebeleid

Tom Verreussel gaat in een interview met RTV Borne  in op het onderzoek van de Rekenkamer naar het armoedebeleid, dat afgelopen week in het Politiek Beraad op de agenda stond.  Hij trekt de conclusie dat er meer gedaan moet worden om de groep die niet bereikt wordt en daardoor niet van regelingen gebruik maakt in beeld te krijgen. Bekijk hieronder het interview. 

Lees verder
26 januari 2018

Gebakkelei rond het gemeentenieuws

Foto: SP

De gemeente Borne plaatste tot voor kort haar bekendmakingen en andere publicaties op een speciale pagina in de Bornse Courant. Het contract hiervoor liep tot 1 januari 2019. In mei 2017 besloot de Bornse Courant een dag eerder te verschijnen, wat tot gevolg had dat de gemeente haar nieuws eerder moest aanleveren. Dit was de reden dat de gemeente, eerder dan gepland,besloot een nieuwe aanbesteding op te starten, waarbij ook De Week van Borne kon meedingen. Met één punt verschil won De Week van Borne, die nu sinds 1 januari het gemeentenieuws publiceert.

Lees verder
14 januari 2018

Protest tegen verhoging parkeertarieven ZGT

Foto: SP

De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft besloten om per 1-1-2018 de tarieven voor het parkeren bij de ziekenhuizen met 50% te verhogen. ZGT aangeeft dat er geen financiële of anderszins inhoudelijke reden is voor het verhogen van de parkeertarieven, maar dat de maatregel wordt genomen omdat “de parkeertarieven al acht jaar niet zijn verhoogd” en men het wenselijk vond om de parkeertarieven “gelijk te trekken met andere ziekenhuizen”.
De fracties van de SP in Almelo, Hengelo en Borne dienen een motie in tegen deze vreemde tariefsverhoging om de volgende redenen:

Lees verder
27 december 2017

SP Borne wenst iedereen een mooi en gezond 2018

Foto: Henri Bijkerk
22 december 2017

SP fel tegen doordrukken mestvergister

Foto: Tubantia.nl

Het komt maar sporadisch voor dat de provincie een gemeente buiten spel zet. Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Borne staat achter de inwoners van Zenderen en is tegen de bouw van een grote mestvergister op het terrein Elhorst-Vloedbeld. De Raad van State gaf de gemeente en andere instellingen die beroep aantekenden gelijk. Maar de provincie zet de gemeente Borne nu aan de kant en wil de mestvergister erdoor drukken. De fractie van de SP in de Provinciale Staten reageerde meteen met een persbericht. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier