h

Nieuws van de afdeling

12 maart 2019

Uitspraak over maatwerk Hulp bij het huishouden

Foto: SP

In diverse gemeenten strijdt de SP al jaren voor een eerlijke toekenning van Hulp bij het Huishouden. Van maatwerk is weinig sprake. De indicatie in tijd uitdrukken is veelal onbespreekbaar. Kwetsbare bewoners blijven soms verstoken van de noodzakelijk hulp. Mensen van wie verwacht wordt dat zij zo lang en zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen, wordt dit al jaren onmogelijk gemaakt.

Lees verder
23 februari 2019

Start campagne met themabijeenkomst in Zenderen

Foto: SP

Met een themabijeenkomst in Zenderen is de SP in Borne de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten gestart.  De SP wil op deze manier extra aandacht geven aan een leefbare en duurzame toekomst van de kerkdorpen in de gemeente Borne. Thema’s voor deze bijeenkomst waren: verkeer, wonen en agrarische leefomgeving. Voorzitter Mieke Visser gaf het woord aan diverse sprekers. SP-lijsttrekker Harry Broekhuijs probeerde zoveel mogelijk te reageren op wat door de vertegenwoordigers van belangengroeperingen naar voren gebracht werd.

Lees verder
18 februari 2019

Aftrap verkiezingen met themabijeenkomst in Zenderen

“Borne is meer dan Borne alleen”.Onder deze titel organiseert de SP afdeling Borne op zaterdag 23 februari 2018, vanaf 12.00 uur een themabijeenkomst als aftrap voor de verkiezingen voor Provinciale Staten, volgende maand. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeenschapscentrum Sindron aan de Prinsenweg 9 in Zenderen.

Lees verder
8 februari 2019

Petitie voor verlaging energierekening

Foto: SP

Per 1 januari 2019 is de energierekening voor huishoudens flink gestegen. Gemiddeld met 290 euro. Intussen worden grote vervuilers als Shell door Rutte gematst. Shell maakte afgelopen jaar ruim 18 miljard winst en
betaalde in Nederland amper belasting.Deze onrechtvaardige situatie gaan wij omkeren. Daar hebben we jouw steun bij nodig. Zet de eerste stap en onderteken nu de petitie. De energierekening kan omlaag als we grote vervuilers als Shell gewoon eerlijk belasting laten betalen. Als we samen opstaan, is verandering mogelijk. Teken de petitie.

Lees verder
6 februari 2019

Waarom de SP Borne niet voor Diftar is

Foto: Wikimedia

De SP fractie heeft gisteravond in de gemeenteraad niet ingestemd met het raadsvoorstel om een scenario uit te werken dat moeten leiden tot het invoeren van een financiële prikkel (diftar) om restafval te beperken. De fractie staat uiteraard wel achter de doelstelling om het restafval terug te dringen en in deze raadsperioden stap voor stap te streven naar een omvang van 120 kg restafval per inwoner. Waarom dan toch niet de keuze het door het college voorgestelde scenario?

Lees verder
8 januari 2019

SP Nieuwjaarsbijeenkomst met Ron Meyer

Foto: SP

Op maandagavond 14 januari houdt de SP Hengelo haar Nieuwjaarsbijeenkomst in Popcentrum Metropool. Hiervoor zijn ook leden uit omliggende gemeenten van harte welkom. Hoofdgast is de landelijk partijvoorzitter van de SP Ron Meyer. Meyer zal spreken over zijn gesprekken met 100 maatschappelijke leiders, waarvan hij de belangrijkste lessen over onze huidige samenleving opschreef in zijn boek 'Grip': Een tijd van breed gedragen onbegrip en onbehagen vraagt om een grondige analyse over de staat van ons land. Velen die Meyer sprak zien simpelweg dat de leegheid van het ideologisch egoïsme niet de toekomst heeft.

Lees verder

Pagina's

U bent hier