h

Nieuws uit 2010

17 november 2010

SP Borne bij SWB met oproep

Vanmorgen in alle vroegte stond de SP Borne aan de poort bij de SWB aan de Burenweg om uitnodigingen uit te delen aan de medewerkers voor de demonstratie in Den Bosch op zaterdag 27 november. De SP regelt bussen. Meer informatie? kijk dan bij zie ook:

Lees verder
28 oktober 2010

Armoede werkt niet

De SP is begonnen met een grootschalige campagne om mensen met een arbeidsbeperking te steunen in hun acties voor werk en tegen armoede.

Lees verder
1 oktober 2010

Grote eensgezindheid over goederenvervoer


Op de algemene ledenvergadering, gekoppeld aan een avond over het goederenvervoer in het Kulturhus kwamen zo’n tachtig geïnteresseerden af. Hieronder uiteraard SP leden, maar ook veel bewoners uit de buurten langs het spoor, vertegenwoordigers van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA) en van andere comité’s en ook gemeenteraadsleden.

Lees verder
30 september 2010

Oosten van Nederland voorlopig niet onder dwang aan de OV-Chipkaart


Mede dankzij fel aandringen van de SP heeft Minister Eurlings vandaag besloten om voorlopig geen toestemming te geven aan de diverse vervoersregio’s in Oost Nederland om de strippenkaart af te schaffen. Daardoor blijft het in de provincies Overijssel, Drenthe, Gelderland en Limburg voorlopig gewoon mogelijk om een papieren kaartje te gebruiken. SP-Kamerlid Farshad Bashir: 'Dit is een geweldig resultaat. Gelukkig wordt de reiziger in Oost-Nederland voorlopig niet verplicht om deze gebrekkige OV-Chipkaart te gebruiken. Eerst de problemen oplossen. Zo kunnen we de reiziger verleiden in plaats van verplichten.'

Lees verder
25 september 2010

Openbare avond over goederentreinen met Paulus Jansen (SP)

A.s donderdag komt SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen, met specialisme verkeer en vervoer, naar Borne. Om 19.30 uur zal hij in het Kulturhus de Bijenkorf aanwezig zijn om te spreken over het voor Borne belangrijke onderwerp goederentreinen.

Lees verder
19 augustus 2010

Actie tegen nog meer goederentreinen in Borne

De SP in Borne gaat handtekeningen ophalen tegen de plannen om het goederenvervoer uit te breiden. Het personenvervoer in de Randstad wordt uitgebreid en om dat te kunnen realiseren moeten zo’n 40 goederentreinen per etmaal een andere route kiezen, n.l. via de IJssellijn en Twentelijn (Arnhem-Zutphen-Enschede). Gevolg is meer overlast door extra lawaai, trillingen en nog meer gesloten overwegen. Vanwege de ligging van de spoorlijn komt de overlast in Borne dubbel zo hard aan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier