h

Armoede werkt niet

28 oktober 2010

Armoede werkt niet

De SP is begonnen met een grootschalige campagne om mensen met een arbeidsbeperking te steunen in hun acties voor werk en tegen armoede.

Sadet Karabulut: 'Door de plannen van het kabinet Rutte zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Ik weiger te accepteren dat zij de rekening van de crisis gaan betalen.'

De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen.

Armoede werkt niet!

De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede.

Kom op voor jezelf

Om deze plannen te voorkomen moeten we ons verzetten. Teken daarom de petitie. Wat ook kan is jouw verhaal vertellen. Ga naar het meldpunt en vertel dit kabinet wat ze allemaal kapot maken als deze plannen doorgaan of waar jij tegenaan loopt bij het vinden van werk.

Onze eisen:

geen banen schrappen maar banen scheppen

geen ontslagen bij de sociale werkvoorziening

geen verlaging van uitkeringen

niet verdienen onder het minimumloon

goede opleidingen, goede begeleiding

U bent hier