h

Nieuws uit 2011

16 december 2011

KARABULUT: 'KAMP’S VERHUISTRUC IS GEEN OPLOSSING VOOR WERKLOOSHEID'

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft geen goed woord over voor de plannen van het kabinet om een verhuisplicht in te voeren voor werklozen. In een tijd van crisis, snoeiharde bezuinigingen en groeiende werkeloosheid wil het kabinet een verhuisplicht invoeren voor werklozen wanneer zij een (tijdelijke) baan aan de andere kant van het land kunnen krijgen.

Lees verder
2 december 2011

PvdA en SP samen in actie

Zoals Mark Rutte het al zij in amerika wij willen jobs jobs jobs

Leden van de PvdA en SP hebben vrijdagavond gezamenlijk in Borne flyers uitgedeeld met daarop de oproep in actie te komen tegen de relatief grote bezuinigingen op sociale werkplaatsen, chronisch zieken, jeugdzorg en speciaal onderwijs.

Lees verder
24 november 2011

Debat No-Rail

Maandag 12 december: Debat No-Rail

Lees verder
18 september 2011

Borne beste gemeente en leukste dorp van Overijssel voor vergrijzende bevolking.

Borne werd door Elsevier Elsevieronderzoek beste gemeente al uitgeroepen tot de beste gemeente van Overijssel en is nu ook nog eens het leukste dorp van Overijssel. Nu blijkt Borne ook bovenaan te staan in een ander rijtje. De Alzheimerstichting heeft berekend dat de gemeente Borne rekening moet houden met het snelst groeiende aantal dementerenden in de toekomst. Volgens de Twentsche Courant Tubantia stijgt het aantal Alzheimer patiënten van 319 nu naar 853 in 2040, een stijging van 185%. Borne is daarmee koploper in Twente en de Achterhoek, maar ook in Overijssel.

Lees verder
13 september 2011

Kamervragen kunnen juist geld opleveren

,,Oppositieleden zien het stellen van Kamervragen en het aan het werk zetten van ambtenaren als een prestatie", stellen Stijn Bronzwaer en Freek Staps (nrc.next, 6 september). De werkelijkheid is anders: een goede Kamervraag werkt namelijk kostenbesparend en legt belangrijke maatschappelijke misstanden bloot.

Lees verder
28 augustus 2011

Handschoenen-actie in Borne zeer succesvol

Een goed moment voor de SP-afdeling in Borne om de desastreuze bezuinigingen op de sociale werkvoorziening onder de aandacht te brengen.

De Bornse Melbuulndagen trekken altijd veel publiek. Een goed moment voor de SP-afdeling in Borne om de desastreuze bezuinigingen op de sociale werkvoorziening onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier