h

KARABULUT: 'KAMP’S VERHUISTRUC IS GEEN OPLOSSING VOOR WERKLOOSHEID'

16 december 2011

KARABULUT: 'KAMP’S VERHUISTRUC IS GEEN OPLOSSING VOOR WERKLOOSHEID'

SP-Kamerlid Sadet Karabulut heeft geen goed woord over voor de plannen van het kabinet om een verhuisplicht in te voeren voor werklozen. In een tijd van crisis, snoeiharde bezuinigingen en groeiende werkeloosheid wil het kabinet een verhuisplicht invoeren voor werklozen wanneer zij een (tijdelijke) baan aan de andere kant van het land kunnen krijgen.

Karabulut: ‘Mensen uit Oost-Groningen moeten huis en haard verlaten om een tijdelijke baan in Amsterdam aan te nemen. In plaats van banen te scheppen is dit kabinet bezig met totale ontwrichting van de samenleving. Het is slecht voor de sociale verbanden: kinderen moeten naar een andere school, de mantelzorg aan buren of familie kan niet meer worden geleverd en in sommige situaties zal het tot verlies van werk van de partner leiden. Werklozen worden zo nomaden die door het hele land tijdelijke baantjes moeten aannemen. Of werken voor minder dan het minimumloon. Zo krijgen zij geen enkel perspectief om een leven op te bouwen.’

De verhuisplicht komt uit de koker van de twee VVD-bewindslieden Kamp en De Krom op Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Karabulut: ‘Deze liberalen hebben elk contact met de samenleving en de realiteit verloren. Ik hoop dat het CDA haar sociale hart dan tenminste eenmaal laat spreken om deze onzinnige plannen van tafel te vegen.’

Dinsdag wordt er gestemd over een voorstel van Karabulut om af te zien van deze verhuisplicht.

U bent hier