h

Ook in Borne actie voor behoud Kraamkliniek

18 december 2013

Ook in Borne actie voor behoud Kraamkliniek

Ook in Borne wil men graag tekenen tegen de sluiting van de afdeling verloskunde in Hengelo. De SP in Hengelo was al eerder een actie gestart. Tijdens de woensdagse markt in Borne werden in twee uur tijd 300 handtekeningen verzameld.
A.s. zaterdag staat de Bornse SP bij de HEMA met handtekeningenlijsten en beschuit met muisjes.

De ziekenhuisdirectie is van plan deze afdeling te sluiten uit bezuinigingsredenen, efficiency en onder invloed van de marktwerking. Inwoners uit Borne kunnen dan voor een (spoed) ziekenhuisbevalling niet meer terecht in Hengelo, maar zijn dan aangewezen op de ziekenhuizen in Almelo en Enschede met alle risico's van dien. Wij vinden dit een verslechtering van basiszorg die dichtbij en goed bereikbaar behoort te zijn.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de SP Hengelo. Ook kunt u daar de actie steunen door uw hanstekening te plaatsen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier