h

Tom Verreussel is beoogd lijsttrekker SP Borne

10 november 2013

Tom Verreussel is beoogd lijsttrekker SP Borne

Tom Verreussel wordt, als de ledenvergadering ermee instemt, de lijsttrekker voor de SP in Borne bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tom was jarenlang manager in de gezondheidszorg. Na zijn pensionering een jaar geleden, heeft hij allerlei activiteiten opgepakt. Betrokkenheid en passie spelen bij hem een belangrijke rol evenals gevoel voor rechtvaardigheid.

Eindelijk

“Eindelijk’ is het woord dat het meest van toepassing is bij de deelname van de SP. Meer dan dertig jaar geleden (in 1982) deed de toen nog ‘Socialistiese Partij’ al eens mee maar haalde geen zetel. Die zetel verwacht de Bornse SP nu wel te halen, en misschien wel meer. Lange tijd vielen Bornse leden onder de afdeling Hengelo en omstreken. In 2006 werd een ledenwerkgroep SP Borne gestart en in 2009 verkreeg de SP de status van ‘afdeling’ in Borne. Door omstandigheden zat deelname aan de verkiezingen er in 2010 niet in. De afdeling bleef actief en bleek in staat de SP Borne te versterken, zodat we er nu wel bij zijn.

Naast lijstaanvoerder Tom Verreussel staan onder meer Ans van Duuren, Ed de Jong, Jorn Scholten, Henk Endeman, Toon Peters en José Koelen op de lijst, die nog verder zal worden aangevuld. Voorzitter Johan Koning is beoogd lijstduwer. De ledenvergadering stelt de definitieve lijst vast.

Speerpunten voor de SP in Borne zijn: Voldoende betaalbare huurwoningen en woningen voor starters in de koopsector; Re-integratie: een eerlijk loon voor eerlijk werk; Niet bezuinigen ten koste van armoedebeleid; Houdt de (thuis)zorg op peil; Aandacht voor fietser en voetganger; Gratis busvervoer voor 65+; Vermindering overlast goederentreinen en geen intensivering Programma Hoogfrequent Spoor (PHS); Cultuur, verenigingen en sport zijn belangrijk voor de samenleving en niet de eerste bezuinigingspost.

Reactie toevoegen

U bent hier