h

Staatssecretaris Mansveld (PvdA): Geen gewijzigd beleid door spoorincident Borne

25 november 2013

Staatssecretaris Mansveld (PvdA): Geen gewijzigd beleid door spoorincident Borne

De goederentrein bij Borne is ontspoord doordat een wielband onder een wagon was gebroken. Dat antwoordt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur maandag op Kamervragen van SP Tweede Kamerlid Eric Smaling over de ontsporing. Op de vragen van Eric Smaling t.a.v. van de ongerustheid van burgemeester Welten en de Bornse bevolking over dit soort incidenten zegt de staatssecretaris dat zij zich die bezorgdheid kan voorstellen, maar dat zij niet terugkomt op haar voornemen om in de toekomst meer goederenvervoer richting Oost-Europa over dezelfde spoorlijn af te wikkelen. Alternatieven zijn volgens haar niet haalbaar en te duur.

'Vervoer per spoor is duurzaam; een incident, hoe betreurenswaardig ook, doet daar niet aan af. Gevaarlijke stoffen zijn nodig om producten te kunnen maken die we in ons dagelijks leven nodig hebben. Uitsluiten van vervoer van gevaarlijke stoffen kan helaas niet', stelt Mansveld.

We weten nu helemaal wat ons te doen staat: Actie!

Reactie toevoegen

U bent hier