h

Informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo op vrijdag 26 januari

20 januari 2024

Informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo op vrijdag 26 januari

Foto: SP

Op vrijdag 26 januari is er een informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo. Met ervaren zorgverleners wordt het gesprek gevoerd over de effecten van de marktwerking en het eigen risico voor mensen op hun werk in de zorg. Gespreksleider is journalist Jan Medendorp (oa bekend van RTVOost). Hij spreekt met de gasten en met het publiek over hun ervaring in de zorg en over de noodkreten hoe het anders moet. Gespreksgasten zijn oa. : 

Henk Sinninghe Damste, oud longarts ZGT in Twente, die zich onder andere bezig houdt met de vele asbestslachtoffers in Twente.
Gert Müller, therapeut in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).
Jimmy Dijk, sinds kort fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, die zijn visie op het Nationaal ZorgFonds zal toelichten.

Dijk: ‘In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Maar er staat een boete van 385 euro op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is bovendien veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. Dat moet anders. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.’

De avond vindt plaats in de Hengelose Schouwburg, Middenzaal. Het programma start om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) en de entree is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier