h

SP over nieuwe sportaccomodatie het Wooldrik

11 juli 2023

SP over nieuwe sportaccomodatie het Wooldrik

Foto: Gemeente Borne / Tubantia

Dit voorjaar ging de stekker uit een ambitieus plan voor een vernieuwde sportaccomodatie in combinatie met een nieuwe school. Oorzaak: de kosten liepen uit de hand en de integratie van de gebouwen qua technische installaties gaf problemen.
Het architectenbureau Slangen en Koens presenteerde vervolgens een fraai nieuw ontwerp (nu zonder school) met een centraal plein waar de ingangen van de gebouwen aan gelegen zijn en dat voor verbinding tussen de gebouwen zorgt, met duidelijke zichtlijnen en zonder dissonanten in de vorm van de oudere sporthal. Er zijn nu al vraagtekens of de nieuw te bouwen sporthal de gewenste capaciteit kan leveren.

De SP is van mening dat de z.g. sporthal 2, net als in het oorspronkelijke plan, na enige aanpassingen nog een jaar of 15 kan blijven staan. Hiermee kan capaciteit met het groeiende aantal inwoners gegarandeerd worden. Over 15 jaar kunnen dan het naast elkaar gelegen zwembad en sporthal vernieuwd worden, als de verwachte levensduur van beide gebouwen afloopt. SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad Frans Schoon: “Het budget loopt op naar 40 miljoen en dat kunnen we niet rijmen met minder capaciteit voor de sport.” 

Reactie toevoegen

U bent hier