h

Teken de petitie tegen grondwateronttrekking uit de Twentse bodem!

14 mei 2023

Teken de petitie tegen grondwateronttrekking uit de Twentse bodem!

Foto: SP

Op 11 mei vond er in het Hengelose stadhuis een hoorzitting plaats, georganiseerd door de provincie Overijssel, over hun voornemen om NX Filtration een vergunning te verlenen om heel veel water te onttrekken uit de Twentse bodem. Het beursgenoteerde bedrijf wil zich in Hengelo Zuid vestigen en is al begonnen met de bouw van hun fabriek voor waterfilters omdat de gemeente al een bouwvergunning heeft afgegeven. Tijdens de hoorzitting werden veel kritische en ook verontwaardigde reacties gegeven op dit onzalige plan. Vincent Mulder gaf namens de SP zijn zienswijze. Ga naar de website van SP Hengelo voor de zienswijze en om de petitie te ondertekenen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier