h

Dit zijn onze kandidaten!

12 januari 2022

Dit zijn onze kandidaten!

Foto: Henri Bijkerk

Een aantal kandidaten van onze kieslijst vertellen waarom zij op de lijst staan en waarom zij het belangrijk vinden dat Borne meer SP kiest.

 

Foto: Henri Bijkerk

1. Mieke Visser
Ik vind het heel belangrijk dat inwoners kunnen vertrouwen op hun lokale overheid. Daarom heb ik geknokt voor openheid in het dossier van de aankoop van het voormalige AZC complex; heb ik in de raad herhaaldelijk gepleit voor zelfreflectie en werken aan een beter imago. Ik wil voor Borne een andere bestuurscultuur, waarin het minder gaat over macht, maar meer over doelgericht samenwerken vanuit verschillende invalshoeken.

Foto: Henri Bijkerj

2. Frans Schoon
Als medewerker Personeelszaken bij een grote onderneming was ik altijd bezig met en voor mensen. Daarnaast deed ik al vele jaren vrijwilligerswerk en zat ik in besturen van verenigingen en stichtingen. Daarom voel ik mij thuis bij de SP. Dit jaar was voor mij een goed moment om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Foto: Henri Bijkerk

3. Roel Vrieze
Bij Vredestein, dat ik na de laatste reorganisatie helaas moest verlaten was ik OR-lid, zat ik lange tijd in de VGWM commissie (die o.a. over veiligheid en gezondheid gaat). Ik ben nog steeds actief voor de vakbond CNV. Een paar jaar geleden ben ik ook lid geworden van de SP en actief binnen de raadsfractie. Ik vind dat we ons in Borne moeten inzetten voor betaalbare woningen en een goede infrastructuur.

Foto: Henri Bijkerk

4. Toon Peters
'Geen fractie zonder actie' is het motto van de SP. Het gaat niet om actie op zich. Maar wanneer mensen samen iets oppakken en iets bereiken geeft dat veel voldoening. Een politieke partij moet weten wat er leeft onder de inwoners anders wordt het een vergaderclub. Ik draai sinds 2012 ook mee als commissielid bij de gemeenteraad. Misschien ook opmerkelijk: ik ben al vanaf 1972 actief voor de de SP.

Foto: Henri Bijkerk

5. Esther Wiggers-Cornelis
Als je met weinig geld moet rondkomen en er ontstaat een fout in de berekeningen van de Belastingdienst, heeft dit direct gevolgen. Als je dan door een beperking ook nog moeilijk een duurzame en leuke betaalde baan kunt vinden, kunnen problemen zich snel opstapelen. Hulp in dergelijke situaties kan beter, ook in Borne. De SP maakt zich hier sterk voor. Daarom maak ik me sterk voor de SP.

Foto: Henri Bijkerk

6. André de Groot
Ik ben vrijwilliger in twee verpleeghuizen bij de dagopvang. Als verzorgende IG weet ik als geen ander wat er om gaat bij kwetsbare mensen. Daarom voel ik mij thuis bij de SP  omdat wij opkomen voor de zwakkeren in ons mooie Borne. Ik ga veel met jeugd om en weet wat er leeft onder jongeren. SP staat voor: samen krijg je veel voor elkaar.

Foto: Henri Bijkerk

7. Hilde Conejos
Als moeder en pleegmoeder vind ik onderwijs, veiligheid en gelijke kansen belangrijk. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om in een veilig en warm thuis uit te groeien tot de beste versie van zichzelf. Daarnaast zou ik graag zien dat jongeren de mogelijkheid hebben om via sociale huur in Borne te blijven wonen. Het zou heel erg jammer zijn als we alle jeugd uit Borne weg zien gaan, omdat het hier niet lukt een huis te vinden.

8. Meindert Greevink

9. Sandra de Jong

10. Roelie Geertsma

11. Willy Hemmelder

12. Frans Koelen

 

Reactie toevoegen

U bent hier