h

Johan Koning onverwacht overleden

13 december 2021

Johan Koning onverwacht overleden

Foto: Henri Bijkerk

Afgelopen week is geheel onverwacht de nieuwe afdelingsvoorzitter van de SP Borne, Johan Koning overleden. De SP Borne treurt om het verlies van deze markante Bornse SP’er. Johan Koning stelde zich in juni van dit jaar beschikbaar om het voorzitterschap over te nemen en startte meteen om zijn ideeën te ontvouwen over versterking van de band met de leden, over publiciteit en het inschakelen van deskundigheid van leden bij maatschappelijke thema’s. Op 12 november werd hij door de leden formeel gekozen tot voorzitter. Hij begon meteen met overleg over de voorbereiding van de verkiezingscampagne en het plannen van de eerste vergadering van het nieuwe bestuur.

Johan Koning was in de periode 2012-2016 ook al voorzitter geweest van onze afdeling. Hij was toen de drijvende kracht die het mogelijk maakte dat de SP in 2014 voor het eerst deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen. Nu, op 69-jarige leeftijd ging hij de uitdaging opnieuw aan. Een groot gevoel voor rechtvaardigheid en strijd voor sociale gelijkwaardigheid kenmerkten zijn persoon. Hij heeft zijn nieuwe plannen echter niet meer kunnen verwezenlijken. Dat moeten anderen van hem overnemen. Wat niemand kon vermoeden gebeurde toch. Wij wensen zijn familie en andere naasten veel sterkte. Ook wij zullen hem zeer missen.

Reactie toevoegen

U bent hier