h

5 November lezing over onze pensioenen met SP Kamerlid Bart van Kent in Schouwburg Hengelo

2 november 2021

5 November lezing over onze pensioenen met SP Kamerlid Bart van Kent in Schouwburg Hengelo

Foto: SP

Stijgende dekkingsgraden, hogere pensioenpremies en een veel hogere energieprijs. Maar nog steeds geen procentje koopkrachtgroei voor onze ouderen. 

De strijd voor indexatie voor iedere generatie en een hogere AOW is nu meer nodig dan ooit! 

Hoe het ook anders kan en hoe er een rechtvaardig pensioen bereikt kan worden bespreken we tijdens een openbare avond met 

  • Bart van Kent, Tweede Kamerlid voor de SP en 
  • Jelle Mensonides, pensioenspecialist en oud directeur bij ABP vermogensbeheer. 

De bijeenkomst plaats in een zaal in Schouwburg Hengelo, Beursstraat 44. 

Inloop 19.00 uur; aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis. Let wel: een geldige corona QR-code én een geldig ID-bewijs zijn noodzakelijk!
Er is volop gelegenheid voor vragen en discussie. 

Ons pensioen loopt gevaar! 

Het vermogen van de pensioenfondsen is de afgelopen 13 jaar van 600 tot bijna 2000 miljard gestegen. Het geld klotst dus over de plinten. De pensioenbonzen keren zichzelf riante bonussen uit. Maar de deelnemers krijgen al 13 jaar geen indexatie en worden zo steeds armer. Want al stijgen de pensioenen niet, de prijzen en de lasten stijgen wel. De gepensioneerden hebben in die tijd al meer dan 20% koopkrachtverlies opgelopen. Velen hebben nu moeite rond te komen of kunnen niet zoals gehoopt genieten van hun pensioen. 

Dit treft ook toekomstig gepensioneerden, de werkende mensen van nu. Hen is ook eerder stoppen met werken bij zware beroepen en op je 65e met pensioen gaan afgenomen. In veel CAO’s worden nu afspraken gemaakt over eerder stoppen. Maar buiten de bijdrage van de werkgever is het hiervoor ook nodig het eigen pensioen naar voren te halen. Maar door het achterblijven van de pensioenopbouw kan dit niet. Eerder stoppen met werken blijft een illusie als de pensioenopbouw zo ver achterblijft. Dat pensioengeld is je eigen geld, gespaard tijdens je werkzame leven, daarom moeten werkenden en gepensioneerden hier zelf zeggenschap over krijgen.

Reactie toevoegen

U bent hier