h

Veel vragen over gewijzigde regeling Aanvullend Openbaar Vervoer

18 juli 2019

Veel vragen over gewijzigde regeling Aanvullend Openbaar Vervoer

De SP in Borne heeft gemerkt dat er veel vragen zijn over de nieuwe regels voor het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV), die op 1 juli 2019 zijn ingegaan. Twee weken voor de ingangsdatum zijn personen, die gebruik maakten van de oude regeling, middels een brief op de hoogte gesteld. Nu de regeling is ingegaan, zien gebruikers dat er een aantal zaken in hun nadeel zijn veranderd. De klachten die de SP ter ore zijn gekomen zijn o.a. dat

  • het tarief voor het aanvullend openbaar vervoer ongeveer is verdubbeld
  • de begeleider, die tot 1 juli met zijn/haar OV-begeleiderskaart met flinke korting mee kon reizen, nu het volle pond betaalt
  • contant afrekenen niet meer mogelijk is, men dus de facturen moet afwachten en in de tussentijd zelf een administratie moet bijhouden.

De SP fractie heeft bij monde van Mieke Visser naar aanleiding van deze klachten de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W:

  1. Waarom zijn betrokkenen zo laat op de hoogte gesteld van de nieuwe regeling?
  2. Waarom is de nieuwe regeling zoveel ongunstiger voor betrokkenen?
  3. Dat er een nieuwe regeling zou komen is wel in de raad besproken, maar niet de feitelijke financiële consequenties voor degenen die gebruik maken van de regeling. Had dit niet eerst besproken moeten worden?
  4. Welke alternatieven zijn er voor de begeleiders van de mensen met een beperking, die nu zoveel duurder uit zijn?

Reactie toevoegen

U bent hier