h

Bornse motie Sociaal Domein wel aangenomen in Almelo, Hengelo en Enschede

20 november 2018

Bornse motie Sociaal Domein wel aangenomen in Almelo, Hengelo en Enschede

De Bornse SP motie, die i.s.m. de SP Almelo tot stand kwam, en op 30 oktober bij de behandeling van de begroting werd ingediend, haalde het in Borne niet. Coalitiepartijen trokken hun steun op het laatste moment in, nadat de wethouder had gemeld dat er genoeg gelobbyd werd voor meer structureel geld voor de gemeentelijke taken in het sociaal domein, met name de Jeugdzorg. De volgende dag berichtten de nieuwsmedia dat de gemeente Borne helaas geen bijdrage krijgt uit de eenmalige stroppenpot voor tekorten op het sociaal domein. De SP motie werd later die week unaniem gesteund door de Almelose raad. Inmiddels is de motie ook door onze SP collega's ingediend in Hengelo en Enschede en ook daar aangenomen. Zal de gemeente Borne zich nu aansluiten bij de Twentse lobbygroep?

Reactie toevoegen

U bent hier