h

Kritische noten SP t.a.v. onderwijsbeleid Bornsche Maten

25 april 2018

Kritische noten SP t.a.v. onderwijsbeleid Bornsche Maten

Foto: SP

Aanleiding was de behandeling van  het agendapunt ‘tijdelijke onderwijshuisvesting Bornsche Maten’. SP fractielid Mieke Visser  stemde weliswaar in met het voorstel (het onderwijs moet immers doorgaan) maar plaatste toch een aantal kritische kanttekeningen.  Ten aanzien van het besluit om noodlokalen te plaatsen bij de school De Vonder  bracht Mieke Visser het volgende te berde:

‘We zijn nu een jaar verder na de vaststelling van het Integraal Huisvestingsplan. In die periode zijn we als raad al een paar keer achter de feiten aangelopen als het om de onderwijshuisvesting voor de Bornsche Maten gaat: toch snellere groei aantal leerlingen, De Veste toch niet zonder extra bouwvoorzieningen geschikt voor een extra verdieping; de kosten van een extra verdieping toch veel duurder, een verdieping die toch al na enkele jaren niet genoeg ruimte biedt aan de groei en een noodlocatie die geen permanente locatie kan zijn. We spreken nu de algemene beleidsreserve aan voor een tussenoplossing en in de komende tijd wordt nagedacht welke definitieve oplossing er gekozen moet worden. Onze fractie vraagt het college om samen met de schoolbesturen na te gaan welke voorkeur ouders en toekomstige ouders in de Bornsche Maten hebben (hoofdbewoners tussen 20 en 45 jaar) t.a.v. de aanwezige typen basisonderwijs, zodat we met elkaar beter inzicht krijgen in de behoefte aan huisvesting. En, om na te gaan welke bouwlocaties in de Bornsche Maten beschikbaar zijn voor permanente huisvesting, zodat we niet voor nieuwe verrassingen komen te staan.’
Ook was Mieke Visser (overigens samen met de VVD) van mening dat het open houden van De Esch-school problemen op het gebied van tijdelijke huisvesting had kunnen oplossen.

Reactie toevoegen

U bent hier