h

SP: bij bouw scholen goed vooruitkijken

13 maart 2018

SP: bij bouw scholen goed vooruitkijken

Foto: SP

In de laatste raadsvergadering van de huidige raad stond het voorstel voor een krediet voor de bouw van noodlokalen bij de basisschool De Vonder in de Bornsche Maten op de agenda.
Alle partijen stemden uiteraard voor want kinderen moeten onderwijs kunnen genieten, liefst in hun eigen buurt. Bij de behandeling van dit punt werden door SP-fractievoorzitter Tom Verreussel enkele kritische noten gekraakt.

Tom Verreussel: ‘Bouwen is vooruitzien, ook bij de bouw van basisscholen. Schoolbesturen zijn daarbij bepalend. De gemeente betaalt huisvesting en inrichting. Voor de Bornsche Maten hebben beide schoolbesturen verschillende keuzes gemaakt. Daarbij is  onvoldoende doordacht hoe kinderrijk een dergelijke nieuwbouwwijk wordt. Voor de snelle groei van het aantal leerlingen was een oplossing bedacht: een extra verdieping op het gebouw De Veste, want kinderen moeten in hun eigen wijk naar school kunnen gaan. Dat vindt de SP ook. Maar dan moet dat ook gelden voor kinderen die in het centrumgebied van Borne wonen. Maar die kinderen moeten na sluiting van de Esschool via een drukke verkeersroute in een andere wijk naar school. Terwijl hun school ruim voldoende leerlingen had om te kunnen voortbestaan. Renovatie was te duur, maar nu wordt meer dan het dubbele uitgegeven voor uitbreiding van 't Iemnschelf en noodlokalen bij De Veste, die maar 3 jaar worden gebruikt. Is er daarna nog geld voor een nieuwe school om de groei van 3 à 400 leerlingen op te vangen? We zullen het in de komende raadsperiode zien.’

Reactie toevoegen

U bent hier