h

Veel respons voor Nationaal Zorgfonds

6 februari 2017

Veel respons voor Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

De SP Borne heeft in de tienjarige geschiedenis van haar afdeling zelden zoveel bijval gehad voor een thema waarmee zij aan de weg timmert als voor het instellen van een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. Na een openbare avond voor het Nationaal Zorgfonds op 30 november waar ruim 40 personen op afgekomen waren, zijn er steunbetuigingen verzameld op woensdag tijdens de markt, op zaterdag bij de HEMA en deur aan deur in de buurt. We hebben ze niet geteld maar het zijn er honderden intussen. Ook zegden veel mensen toe hun steunbetuiging in te vullen op de website nationaalzorgfonds.nl

250.000 mensen hebben inmiddels een steunbetuiging ingevuld op de website. Steeds meer partijen, organisaties en instellingen sluiten zich aan. Een meerderheid van de mensen wil af van de zorgverzekeraars en wil dat de overheid de zorg weer gaat regelen. Dat schrjft het dagblad Trouw vandaag naar aanleiding van onderzoek van Ipsos. Onder alle kiezers is het Nationaal ZorgFonds enorm populair! Maar we weten ook dat ze in Den Haag niet naar ons gaan luisteren als we de spierballen van onze beweging niet laten zien.

Dus dat gaan we doen op zaterdag 18 februari! Dan vindt onze actiedag met het Nationaal ZorgDebat tussen lijsttrekkers plaats. Op die dag laten we politiek Den Haag zien dat we een einde moeten maken aan de concurrentie in de zorg en het eigen risico. Geen marktwerking, maar samenwerking.

Voor slechts 5 euro kan je met de bus naar Den Haag komen. Ook vanuit Hengelo zal er een bus vertrekken en misschien wel vanuit Borne als zich voldoende mensen aanmelden. Volg deze website voor precieze informatie over aanmelden en vertrek bus.

Reactie toevoegen

U bent hier