h

Bornse huurder krijgt gelijk: geen huurverhoging

26 mei 2016

Bornse huurder krijgt gelijk: geen huurverhoging

Foto: SP

In 2015 werden, terwijl de fusie tussen Woonbeheer en Welbions al beklonken was, de huren in Borne met 2% verhoogd. Tegelijkertijd in Hengelo met 1%. Op vragen hierover (onder meer door de SP) werd door het nieuwe Welbions gesteld, dat het besluit vóór de fusiedatum was genomen. De heer Hamberg in Borne vocht dit besluit aan en werd door Welbions in het gelijk gesteld. Voor hem blijkt de extra huurverhoging niet van toepassing. Waarom niet voor alle huurders? De SP Borne gaat dit uitzoeken.

Ook lukte het hem de kosten van klein onderhoud, glasverzekering en ontstoppingsfonds (totaal 16 euro) op te zeggen. Of dit laatste verstandig is moet ieder voor zich beoordelen, maar het kan dus wel!
Wie individueel bezwaar wil maken tegen een huurverhoging kan op de website van de Woonbond een voorbeeldbrief vinden.

Reactie toevoegen

U bent hier