h

Inwoners Borne willen zwembad behouden

3 februari 2016

Inwoners Borne willen zwembad behouden

Foto: SP

Gisteravond werd in het Kulturhus een Open podium (= de gemeenteraad in gesprek met de bevolking) georganiseerd over sporten in Borne. Met ca. 150 aanwezigen was er een flinke opkomst. Via stemkastjes kon het publiek zijn mening geven over verschillende onderwerpen. Voornaamste conclusies: het zwembad moet blijven volgens 96% van de stemmers, schoolzwemmen moet op een of andere manier voortgezet worden, sporthal ’t Wooldrik moet als volwaardige sporthal behouden blijven naast de Veste, graag een extra (overdekt) beachveld en last but not least was er ruime steun voor een aan te leggen multifunctioneel park met atletiekbaan, die ook geschiukt is voor schaatsen en skeeleren, aangevuld met een mountainbikecircuit en natuureducatie. Een belangrijke conclusie was ook, met een vingerwijzing naar de gemeente, dat het sporten betaalbaar moet blijven.

Zwembad
Uiteraard staat de SP achter de wensen van de aanwezigen deze avond. Fractievoorzitter Tom Verreussel had vooraf al de mening van gebruikers en medewerkers van het zwembad gepolst, zodat de grote voorkeur voor behoud van het zwembad niet als een verrassing kwam. De exploitatie van het zwembad is handen van LACO dat een contract heeft tot september 2018. Voor de exploitant is het lastig om besluiten te nemen terwijl het contract over 2 jaar afloopt. In 2018 moet duidelijk zijn of en hoeveel er wordt geïnvesteerd in renovatie. Wat de SP betreft is heel duidelijk wat de bevolking wil. Er zat genoeg geld in de beleidsreserve, ware het niet dat dit geld gereserveerd is voor de verbindingsweg langs de Molenkamp…..

Reactie toevoegen

U bent hier