h

Bewoners seniorenwoningen StroomEsch willen isolatie

16 februari 2015

Bewoners seniorenwoningen StroomEsch willen isolatie

Foto: SP

Op de uitkomsten van een door de SP gehouden enquête in de Vogelbuurt, waar o.a. hoge stookkosten door slecht geïsoleerde woningen geconstateerd werden, werd gereageerd door bewoners van het Blauwgras. Zij zaten met dezelfde klachten. De SP besloot daarom een enquête te houden onder alle bewoners van seniorenwoningen in de Stroom Esch. De uitslag hiervan is nu bekend. Van de bewoners van de 70 betreffende woningen troffen we er  50 thuis, waarbij 35 personen de enquête hadden ingevuld. Een hoge respons.
De voornaamste conclusies die getrokken kunnen worden zijn: de meeste klachten over de woningen betreffen: slechte isolatie (enkel glas, kieren, tochtende deuren), waardoor hoge stookkosten; verouderde en kleine douche met onvoldoende ventilatie. Hieronder volgt de volledige uitslag van de enquête:

Er werden 35 formulieren ingevuld.
1. Worden gebreken etc. snel verholpen door Woonbeheer?
Ja: 20x; Redelijk 5x; Soms 2x; Nee 1x; Niet ingevuld 7x

2. Zijn er momenteel klachten aan de woning? Zo ja, welke?
Wel klachten 30x; Geen klachten 5x
Soort klachten:
Slechte isolatie, waardoor warmteverlies in de winter, te heet in de zomer  13x; Enkel glas zorgt voor tocht bij het raam  10x; Douche (onvoldoende ventilatie, te klein, loslatende tegels)  8x; Deuren sluiten niet goed: tocht  6x; Vocht  6x; Inbraakgevoeligheid  4x; Geen toilet boven  4x; gehorigheid 3x; lekkage 2x; 1x werd genoemd: te weinig stopcontacten, waterbesparende spoelbak, te weinig straatverlichting, geen jongeren huisvesten in seniorenwoningen.

3. Is er in het verleden onderhoud gepleegd aan de woning?
Nee  12x; Weet niet  9x; Ja  14x (o.a. geschilderd, nieuw keukenblok)

4. Is er iets bekend over toekomstplannen van Woonbeheer t.a.v. deze woningen?
Nee  32x; Ja  3x (groot onderhoud in 2016; nieuw keukenblok in 2015 of 2016)

5. Is de huur momenteel redelijk voor wat er geboden wordt?
Huur te hoog  25x; Huur is redelijk  7x; Niet ingevuld 3x. Nieuwe huurders betalen meer.

6. Bent u voorstander van (groot) onderhoud in de toekomst?
Ja  30x; Nee  2x; Weet niet  1x; Niet ingevuld  2x

Reactie toevoegen

U bent hier