h

Zoek oplossing voor wateroverlast!

25 mei 2014

Zoek oplossing voor wateroverlast!

De buurt gelegen in het midden van Borne tussen Europastraat, Oude Deldensestraat en Oude Hengeloseweg, kampt al jaren met wateroverlast. Zo liep in juni vorig jaar bij de huizen in de Van Bemmelstraat voor de derde keer in drie jaar na een stortbui het water de huizen binnen. Bewoners hebben al meerdere malen hun vloerbedekking moeten vervangen.

De gemeente Borne heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om deze problemen te beperken, onder meer door de aanleg van een overloop en ringleiding en het plaatsen van een gemaal. Toch hebben veel woningen in de betreffende buurt structureel last van natte kelders en kruipruimten, waardoor er bijvoorbeeld naaktslakken langs de buisopeningen het huis in komen. Er is sprake van een zeer vochtig leefklimaat in de woningen. De woningcorporatie Woonbeheer zoekt de oorzaak in de hoge grondwaterstand. De nadelen voor de bewoners zijn evident: een ongezond leefklimaat, een hoog energieverbruik en aantasting van materialen, zoals houten vloeren.

Op 20 mei heeft de SP samen met Borne-Nu een motie ingediend, die door de raad werd aanvaard, waarin het college werd opgeroepen te onderzoeken of de ervaren wateroverlast van de bewoners aan de Woolderweg, Van Bemmelstraat, Wensinkstraat en Bussemakerstraat voort zou kunnen komen uit de hoogte van het grondwater. Tevens is gevraagd om instanties die met deze materie te maken hebben te bewegen tot het nemen van afdoende maatregelen. Wethouder Kotteman heeft toegezegd deze instanties (Vitens, Waterschap, Woonbeheer) hierover te benaderen.

Reactie toevoegen

U bent hier