h

Verzoek aan Woonbeheer: minder huurverhoging

25 april 2014

Verzoek aan Woonbeheer: minder huurverhoging

SP Borne vraagt Woonbeheer in een brief af te zien van de maximale huurverhoging voor bepaalde huizen.  In plaats van de maximale 4% en hogere inkomensafhankelijk percentages tot 6,5%, is het volgens de SP veel redelijker om uit te gaan van 2,5% (inflatiecorrectie) of, wanneer men voor een inkomensafhankelijk percentage kiest, tussen de 1,5 en 3,5%.

In de brief staat verder: Het gaat in ieder geval om de woningen aan de Van Bemmelstraat, Woolderweg, Bussemakerstraat en Wensinkstraat. De SP begeleidt samen met de Woonbond de bewoners al langere tijd bij de contacten van de huurders met uw woningstichting over renovatieplannen en weet precies hoe slecht veel woningen er aan toe zijn. De woningen, midden jaren vijftig gebouwd, hebben last van vocht en tocht, schimmel en gehorigheid. De stookkosten rijzen de pan uit. Ook elders in Borne staan nog woningen uit de jaren vijftig, die nog nooit gerenoveerd zijn. Daarvoor zou hetzelfde moeten gelden.

Ook Woonbeheer heeft, en dit beseffen wij terdege, last van de van rijkswege opgelegde verhuurdersheffing, dus een huurverhoging op inflatieniveau is redelijk, maar van een extra verhoging voor deze woningen zou u volgens ons moeten afzien, zoals ook andere woningstichtingen doen (b.v. in Almelo).

U zou hiermee niet alleen de huurders in hun recht doen staan, maar ook aansluiting vinden bij die woningcorporaties die in gunstige zin opvallen door hun sociale beleid en daarmee veel goodwill kweken.

Reactie toevoegen

U bent hier