h

SP ondersteunt kleine ondernemers

16 februari 2014

SP ondersteunt kleine ondernemers

Vorige week werd door en voor Bornse ondernemers een debat tussen politieke partijen georganiseerd in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. De SP werd op de dag van het debat uitgenodigd – men was ons vergeten. Kan gebeuren natuurlijk, no hard feelings. Het lukte niet meer om als SP bij het debat aanwezig te zijn. Kandidaten waren niet meer te bereiken of hadden andere verplichtingen. Dat de SP ontbrak, zoals op sommige websites van collega-partijen staat, had dus een reden.
We hadden er juist graag bij willen zijn om onze standpunten kenbaar te maken. De SP heeft iets met kleine ondernemers. Zoals Emile Roemer het verwoordde tijdens het ondernemerscongres dat de SP jaarlijks organiseert: 'Ze passen bij ons omdat we ons herkennen in die persoonlijke drive.'
MKB-voorzitter Michael van Straalen liet zich op het bewuste congres enthousiast uit over samenwerking tussen de werkgeversvereniging en de SP. 'De SP is de enige partij die écht MKB-minded is.' 

MKB is hart van de economie Het Midden- en klein kleinbedrijf is het hart van onze economie: 95 procent van alle bedrijven in Nederland is klein, met 20 of minder medewerkers. Deze belangrijke spil van werkgelegenheid is wendbaar en innovatief en in staat om maatwerk te leveren in de meest uiteenlopende specialisaties. Het kleinbedrijf is dan ook een onmisbare toeleverancier van het grootbedrijf. 

De menselijke maat Daarnaast weerspiegelt het kleinbedrijf de menselijke maat; door hun schaal en aard bevinden kleine bedrijven zich midden in de samenleving, tussen de mensen. Ze zorgen voor bedrijvigheid in de buurten, voor werkgelegenheid in dorpen en voor de leefbaarheid van het platteland. Bovenal is de betrokkenheid bij de zaak van ondernemers en werknemers in het kleinbedrijf groot.

De SP wil meer hart voor de zaak De SP wil dat de politiek meer oog krijgt voor de belangen en problemen van kleine bedrijven. De machtspositie van het kleinbedrijf ten opzichte van het grootbedrijf is vaak zwak daar waar het gaat om onderhandelingen over prijzen, het huren van gewilde bedrijfslocaties of het dingen naar overheidsopdrachten. Het besef van hoe belangrijk het is om kleine bedrijven te behouden moet daarom in de politiek doordringen. De SP wil dat er bij het maken van regels en wetten meer rekening wordt gehouden met het kleinbedrijf.

Lees in het SP-rapport Hart voor de Zaak welke praktische voorstellen de SP heeft om het kleinbedrijf te ondersteunen. De SP in Borne onderschrijft de standpunten en plannen in dit rapport van harte en zal dat in de gemeenteraad laten merken.

Reactie toevoegen

U bent hier