h

Kleigaten Steenbakkersweg (deel zoveel)

20 maart 2011

Kleigaten Steenbakkersweg (deel zoveel)


Afgelopen zaterdag hebben bestuursleden van de SP en fractieleden van Borne-Nu een bezoek gebracht aan het terrein van de voormalige kleigaten/stortplaats aan de Steenbakkersweg. Zij werden rondgeleid door de heer Turksma, die aan de rand van het terrein woont.

De rondleiding was verhelderend en leverde nieuwe gezichtspunten op, evenals nieuwe vragen. Zonder op het vervolg vooruit te lopen, kunnen we melden dat zowel Borne-Nu als de SP hun samenwerking in deze zaak voort willen zetten en uiteraard meer steun gaan zoeken. Beide partijen vinden dat de voormalige (voor een deel illegale) stortplaats in de provinciale bodemsaneringsplannen niet de prioriteit krijgt die het verdient. Wordt vervolgd……

Vrachtverkeer

Los van de kwestie van de stortplaats hebben we ook moeten constateren dat de gemeente wederom bijzonder weinig aandacht heeft voor de bewoners van de Steenbakkersweg. Zwaar vrachtverkeer dendert tegenwoordig – sinds het niet meer door de Jupiterstraat mag – door de slecht onderhouden en veel te smalle Steenbakkersweg. Aan de weg gelegen huizen trillen wanneer de vrachtauto’s voorbij rijden en het levert gevaarlijke situaties op voor fietsers.
De afsluiting van de Leemweg/Veldovenweg, die er is gekomen om sluipverkeer tegen te gaan, maakt dat de bewoners dagelijks extra (omweg)kilometers moeten maken. Aanwonenden en andere belanghebbenden hebben ontheffing van deze verkeersmaatregel middels een sleutel van de middenpaal in de weg. Beetje kinderachtig van de gemeente om de paar bewoners aan de Steenbakkersweg ondanks herhaaldelijk verzoek deze ontheffing niet te verlenen.

U bent hier