h

SP blij met stoppen Uraniumtransporten naar Rusland

9 november 2009

SP blij met stoppen Uraniumtransporten naar Rusland

Hengelo, 8 november 2009

actievoerder bekogelt uraniumtrein met sneeuwballenDe SP in Twente reageert met enthousiasme op het bericht dat Urenco vandaag naar buiten brengt waarin ze zegt de verarmde uraniumtransporten naar Rusland te zullen stoppen. De Socialistische Partij heeft vele malen actie gevoerd tegen deze methode van radio actief afvaldumping naar Siberie en bepleit dat Urenco zelf voor een oplossing zou moeten zorgen voor het bergen van dit gevaarlijke afvalproduct.

“Het feit dat Urenco nu in Nederland het afval zelf gaat ‘verwerken’ is op zich winst.” aldus Vincent Mulder, woordvoerder van de SP in Twente, die zelf verschillende keren bij de nachtelijke protesten tegen de Uraniumtransporten van Urenco heeft gestaan.

Maar Mulder wil wel zekerheid van Urenco dat ook de transporten vanuit Duitsland naar de Rotterdamse haven nu stoppen. En ook wil de SP zekerheid dat de ‘verwerkingsmethode’ die Urenco in Nederland wil gaan toepassen verantwoord zijn, dus zonder vrijkomende straling of gevaren daarvoor in de toekomst.
Overigens is de SP tegenstander van de opwerking van nucleair materiaal zoals dat plaatsvindt in zowel Gronau als in Almelo.

Voor inlichtingen:
SP Twente
06-12322722

U bent hier