h

3.000 demonstranten in Deventer (met film)

21 november 2009

3.000 demonstranten in Deventer (met film)

Vandaag hebben meer dan 3.000 mensen gedemonstreerd in Deventer tegen de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. De manifestatie was georganiseerd door de grote vakbonden. Ook de SP was - als enige politieke partij - massaal aanwezig om de demonstraten een hart onder de riem te steken.
Lekker druk in deventer


Het overgrote deel van de Nederlanders is tegen verhoging van de AOW leeftijd. En dat is terecht. Verhoging van de AOW leeftijd is niet solidair met mensen met zware beroepen, zoals bouwvakkers maar ook bijvoorbeeld mensen in de zorg of politieagenten. Bovendien is het een onnodige maatregel, omdat door het rekencentrum van het Kabinet (CPB) is berekend dat de AOW gemakkelijk betaald kan worden uit de inkomsten over de fors stijgende belastingen over pensioenen.

U bent hier