h

Leijten: Verbod op 'bankje spelen' zorginstellingen

24 september 2009

Leijten: Verbod op 'bankje spelen' zorginstellingen

SP-Kamerlid Renske Leijten wil dat staatssecretaris Bussemaker ingrijpt bij het 'bankje spelen' door zorginstelling AveleijnSDT in Twente. De instelling heeft haar topman een renteloze hypothecaire lening verstrekt van 550.000 euro.

Leijten: “Dit geld is bedoeld voor zorg, niet om topmannen in nood te helpen. We hebben het hier niet over een voorschot op salaris voor iemand die even krap bij kas zit, maar over een half miljoen euro. Bussemaker moet het geld terugvorderen, of de lening laten overnemen door een echte bank.”

Uit het jaarverslag 2008 van AveleijnSDT blijkt dat de lening 5 jaar lang niet opvraagbaar is. Leijten: “Een megabedrag dat renteloos en aflossingsvrij wordt overgemaakt. En de raad van toezicht keurt dit kennelijk allemaal maar goed. Dit moet simpelweg niet kunnen. We gaan geen bankje spelen met zorggeld.”

U bent hier