h

SP-Campagnebus tegen verhoging AOW-leeftijd bij Melbuulndagen

26 augustus 2009

SP-Campagnebus tegen verhoging AOW-leeftijd bij Melbuulndagen

Op zaterdag 31 augustus bezoeken prominenten van de SP met de speciale SP campagnebus de Melbuulndagen. De touringcar is te vinden tegenover het Makelaarskantoor aan de Grotestraat en er wordt daar informatie gegeven over de actie. Ook worden handtekeningen ingezameld tegen de verhoging van de AOW leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Dat door de vooruitgang meer mensen kunnen genieten van hun oude dag is geen reden om de AOW-leeftijd te verhogen, vindt de SP. We leven niet om te werken, maar werken om te leven. Deze maatregel is helemaal oneerlijk voor de mensen met een laag inkomen. Zij leven gemiddeld korter en hebben eerder een slechte gezondheid. Het aantal mensen dat gezond de AOW-leeftijd haalt zal door de verhoging afnemen. Hierdoor wordt pensioen dus steeds meer iets voor mensen met een hoog inkomen.

De groeiende groep 65-plussers zorgen er voor dat de inkomsten uit belastingen over pensioenen fors zullen stijgen. Die belastinginkomsten zijn voldoende om het stijgende aantal AOW-uitkeringen te betalen. Dat is iets wat door velen is onderzocht en erkend, waaronder het CPB, het rekencentrum van de regering zelf.

Op dit moment werkt van de 64-jarigen werkt nog maar 13%. Laten we eerst deze groep mensen aan het werk helpen, dat zorgt voor genoeg arbeidskrachten in de toekomst.

De regering wil 4 miljard besparen. Maar er zijn nu ruim 650.000 55-plussers afhankelijk van een arbeidsongeschiktheid of werkloosheidsuitkering. Als de AOW-leeftijd verhoogd wordt naar 67 moeten deze uitkeringen ook 2 jaar langer worden betaald.

U bent hier