h

Veel animo op bevrijdingsfestival voor de Essent aandelen

5 mei 2009

Veel animo op bevrijdingsfestival voor de Essent aandelen

Op het zeer drukbezochte bevrijdingsfestival in Zwolle vonden de aandelen Essent die de SP uitdeelde gretig aftrek. Honderden mensen kregen een aandeel bij het tekenen van de petitie "Ze Zijn Nuts, hou de aandelen Essent in overheidshanden".

Opvallend veel jongeren waren het er volop mee eens: De aandelen zijn van de provincie en gemeentes en daar moeten ze blijven, ze moeten niet aan een groot commercieel internationale marktpartij, zoals het Duitse RWE verkocht worden.
Dit is opnieuw een goeie opsteker voor de SP die overal in het land actie voert -aangemoedigd door heel veel sympathisanten - tegen de verkoop. In Brabant kon dat twee weken geleden leiden tot het afblazen van de verkoop door een meerderheid van de Brabantse statenleden. Morgen, op 6 mei, moeten de Overijsselse statenleden zich uitspreken over de plannen voor de verkoop, en ook daar is er de mogelijkheid dat de verkoop wordt verhinderd door nu nog twijfelende statenleden.
De SP roept mensen daarom op om voorafgaand aan die vergadering naar het provinciehuis te komen om dit protest kracht bij te zetten.

U bent hier