h

Meindert Grevink linkse 'lastpak'

18 april 2008

Meindert Grevink linkse 'lastpak'

BORNE – Meindert Grevink heeft iets met het milieu en de zwakkeren in onze samenleving. Bij de gemeente weten ze dat inmiddels ook. Met enige regelmaat gaat een kritische brief die kant op of pakt hij de telefoon om zijn verontrusting uit te spreken. Hij maakt er geen geheim van dat hij een principiële lastpak wil zijn.

Foto Wouter Borre
Foto Wouter Borre
Grevink - open gezicht met zachte ogen en een mond waaruit niet snel een krachtterm te horen zal zijn - is een bescheiden mens die liever op de achtergrond blijft. Zo lijkt het althans.

„Wat er destijds rond de kleigaten is gebeurd, is verschrikkelijk”, valt hij direct met de deur in huis. „Daar is met medewerking van de gemeente de grootst mogelijk rotzooi de grond in gegaan. Gevaarlijk spul, waartegen de omwonenden onvoldoende beschermd werden. Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam wonen, hoorde ik er over. Ik ben me erin gaan verdiepen. Het mag dan gebeurd zijn in een periode dat er een andere tijdgeest heerste, het ontslaat de overheid nu niet van de verplichting goed te controleren en de veiligheid van mens en milieu te waarborgen. En bij dat laatste heb ik zo mijn twijfels.”

U bent hier