h

Eigen afdeling voor SP in Borne (Deel 2)

2 november 2007

Eigen afdeling voor SP in Borne (Deel 2)

BORNE - Rob Kolner (23) wordt eerste voorzitter van Bornse afdeling SP.

Ze zitten nog niet in de gemeenteraad, maar dat gaat na de eerstkomende verkiezingen goed komen. "Ik ben ervan overtuigd dat we dan als kleinste partij in de Bornse gemeenteraad kunnen aanschuiven", zegt Rob Kolner, die morgen in een speciale vergadering naar alle verwachting als voorzitter wordt gekozen. Hij is de enige kandidaat.

De Bornse SP vergadert nu nog samen met de Hengelose broeders. Met een ledenbestand van 56 zijn ze groot genoeg voor een eigen afdeling in Borne. Landelijk is er goedkeuring aan gegeven.

Sinds een jaar is de Socialistische Partij actief in Borne. Kolner: "Als de landelijke trend van groei zich voortzet, dan gaat het in Borne ook goed met de SP. Tot nu toe is alleen de PvdA als linkse partij aan te merken. De leden van de SP merken echter dat er behoefte is aan een alternatief. "We staan zaterdags op de markt in Borne en dan horen we dat een brede groep kiezers toch iets mist. Nee, dat zijn niet alleen armlastigen, die ons daarop aanspreken. Het is een groep van arm tot rijk, die het toejuicht als wij in de Bornse politiek zouden komen. Landelijk kiest deze groep al SP, in de eigen woonplaats kan het niet. Dat gaat dus veranderen."

Rob Kolner studeert momenteel af in de richting commerciƫle economie. Als speerpunt wil zijn partij graag iets doen aan de geringe sociale woningbouw in Borne. "Er zijn gewoonweg te weinig huizen voor starters. Het accent ligt op duurdere huizen voor ouderen. Dat gebeurt allemaal onder het mom van de vergrijzing. Maar als je jongeren niet vasthoudt in het dorp slaat die vergrijzing straks nog veel harder toe. "

Ook maakt de Bornse SP zich sterk voor een goed fietspad tussen Hengelo en het dorp. Druk maakt de kleine partij zich over het feit dat er in Borne een voedselbank nodig is. "Dat vinden we echt absurd."
bron:tctubantia

U bent hier