h

SP Borne helpt ouderen aan een oplaadpunt

2 mei 2007

SP Borne helpt ouderen aan een oplaadpunt

Dankzij volhardend optreden van José Koelen, lid van de ledenwerkgroep van de SP in Borne kunnen bezitters van elektrische fietsen en scootmobiels hun voertuigen op de begane grond opladen. Een gepland bezoek van SP en bewoners aan het pand van Woonbeheer kon worden afgelast.

José wist met haar argumenten de woningstichting te overtuigen, nadat men lange tijd niet had willen ingaan op de wensen van bewoners van een appartementencomplex.

De Twentsche Courant Tubantia schreef er het volgende artikel over:

Nooit meer een lege accu voor oudere huurders Woonbeheer.

Scootmobiel

BORNE - Het heeft een paar gesprekjes gekost, maar nu lijkt het dan voor elkaar. Woonbeheer Borne gaat voor de 55-plussers van een appartementencomplex aan de Hofstede Crullstraat stopcontacten in de bergingen maken zodat de bewoners daarmee de accu van hun elektrische fiets kunnen opladen. Woonbeheer wilde dat aanvankelijk niet doen, maar is nu door bemoeienis van de lokale Socialistische Partij (SP) toch overstag gegaan. Volgens bewoners en Ton Peters van de SP had de weigering van Woonbeheer te maken met hoog oplopende kosten en dat het moeilijk zou worden om de kosten van stroomverbruik evenredig over de huurders te verdelen. Er zijn er immers ook ouderen die geen die geen elektrische fiets of scootmobiel hebben. Een aantal bewoners van het appartementencomplex voor senioren bij het Bornse station heeft wel zo'n fiets. Het houdt ze mobiel. Een elektrische fiets moet echter wel worden opgeladen. Dit kan tot nu toe alleen in de eigen etagewoning. Vandaar dat enige tijd geleden aan Woonbeheer Borne werd gevraagd een stopcontact aan te brengen in de bergruimtes op de begane grond of om een centraal oplaadpunt aan te leggen. Vanochtend zou Woonbeheer over deze materie nog een gesprek voeren. Nadat bewoners de Bornse SP hadden ingeschakeld ging de grootste verhuurder van Borne gisteren al akkoord. De SP zegt een gesprek met Woonbeheer te hebben gehad waarin het beoogde doel bereikt is. "Wat begin deze week niet kon, is nu wel mogelijk. De bewoners krijgen allemaal een stopcontact", zegt SP-er Toon Peters, die van meet af aan vond dat Woonbeheer voor deze voorziening een potje zou moeten vinden. Om te voorkomen dat de stopcontacten voor andere doeleinden worden gebruikt, kan eventueel het huurcontract worden aangepast. Socialistische Partij helpt ouderen in Hofstede Crullstraat aan stopcontact, zodat de elektrische fietsen altijd opgeladen voor de deur staan.

U bent hier