h

Nieuws uit 2024

29 april 2024

Huis van Borne straks weer te klein?

Foto: SP

In 2021 was de SP om diverse redenen tegen het plan om het gemeentehuis te laten intrekken bij het Kulturhus. In de tussenliggende jaren is de situatie gewijzigd. Inmiddels is de combinatie Kulturhus en gemeentehuis de goedkoopste en duurzaamste oplossing, aldus fractievoorzitter Frans Schoon in zijn betoog. Maar hij gaf ook een waarschuwing af: ‘Bij de eerste discussie over de bouw heeft de SP al aangegeven grote zorg uit te spreken over de ruimte voor alle ambtenaren. Ook nu spreekt onze fractie de zorg uit dat er op termijn, we groeien immers door naar 30.000 inwoners, niet genoeg ruimte is voor ambtenaren. Ook het huidige Kulturhus zal met minder ruimte toe moeten. Uitbreiden op deze plek is absoluut niet meer mogelijk en ook niet wenselijk, wie gaat er dan plaats maken? De SP denkt het antwoord wel te weten, de functie van het Kulturhus zal worden uitgehold en er zal moeten worden uitgeweken naar andere plekken in Borne. Dit is niet wenselijk en haalt meteen de beoogde samenwerking tussen het gemeentehuis en het Kulturhus onderuit.’

Lees verder
23 april 2024

Onderzoek SP Hengelo naar warmtenet - ook belangrijk voor Borne

Foto: SP

De SP in Hengelo heeft in de wijk de Nijverheid een onderzoek gedaan naar gasloze energievoorziening. De uitkomst van de enquête is ook voor Borne belangrijk. De Nijverheid zou de eerste wijk moeten worden waar de woningen op het Regionaal Warmtenet Twente worden aangesloten. Mogelijk zou de Bornse wijk Wensink-Zuid als tweede aan de beurt komen. Lees hier de bevindingen van de Hengelose SP.

Lees verder
20 januari 2024

Informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo op vrijdag 26 januari

Foto: SP

Op vrijdag 26 januari is er een informatie- en discussieavond over het Nationaal ZorgFonds in Schouwburg Hengelo. Met ervaren zorgverleners wordt het gesprek gevoerd over de effecten van de marktwerking en het eigen risico voor mensen op hun werk in de zorg. Gespreksleider is journalist Jan Medendorp (oa bekend van RTVOost). Hij spreekt met de gasten en met het publiek over hun ervaring in de zorg en over de noodkreten hoe het anders moet. Gespreksgasten zijn oa. : 

Lees verder

U bent hier