h

Na tientallen jaren wordt wateroverlast grondig aangepakt

27 juli 2015

Na tientallen jaren wordt wateroverlast grondig aangepakt

Foto: SP

In mei vorig jaar heeft de SP de wateroverlast in de Woolderweg, Van Bemmelstraat, Wensinkstraat, Bussemakerstraat, Kempenstraat en omgeving onder de aandacht gebracht. De wateroverlast bij overvloedige regenval en de schade die deze veroorzaakte aan inboedels was een van de punten die naar voren kwam bij huurenquête die de Bornse SP toen onder 650 huurders in Borne heeft gehouden. Samen met Borne-Nu hebben we in mei een motie ingediend, die door de raad werd aanvaard, waarin het college werd opgeroepen te onderzoeken of de ervaren wateroverlast van de bewoners voort zou kunnen komen uit de hoogte van het grondwater. Tevens werd gevraagd om afdoende maatregelen te nemen wanneer onderzoek de oorzaken aan het licht zou brengen.

Het moet gezegd, de gemeente heeft de zaak in samenwerking met Woonbeheer voortvarend aangepakt. Het onderzoek heeft veel duidelijk gemaakt. Tijdens de bouw van de woningen in de jaren vijftig is er geen aandacht besteed aan drainage, terwijl de grond al zodanig van samenstelling is dat deze nauwelijks water doorlaat. Geen wonder dat dit tot ernstige vochtoverlast heeft geleid en tot overstromingen bij zware regenval.

Aansluitend aan de renovatie van de woningen die in september van start gaat – mede door een gezamenlijke actie van SP en bewoners – wordt in het gebied een ondergronds bassin aangelegd om overtollig water op te slaan en  wordt alsnog in en rond de woningen drainage aangelegd.

Reactie toevoegen

U bent hier