h

Steun voor SP initiatief voor uitbreiding gratis openbaar vervoer voor 65 Plus

29 juli 2011

Steun voor SP initiatief voor uitbreiding gratis openbaar vervoer voor 65 Plus

De Hengelose Raad heeft een voorstel van de SP fractie aangenomen om in samenwerking met andere Twentse gemeenten en de Regio Twente te werken aan een Twentebrede uitbreiding voor gratis busvervoer voor Ouderen.

Het huidige gemeentebestuur heeft tot eind 2013 het gratis met de bus voor 65 plus in Hengelo zekergesteld.

De SP is daar op zich al heel blij mee. Het is goed om te zien dat een ruime meerderheid in de raad het college steunt in het doorgaan met het gratis aanbieden van busvervoer voor ouderen na 9.00 uur en in het weekend. Het is wat ons betreft altijd jammer geweest dat ouderen alleen in Hengelo gratis kunnen bussen. Maar Enschede is nu ook over de brug en komt met gratis busvervoer voor ouderen in die gemeente.

De SP heeft het initiatief genomen om met meer Twentse gemeenten busvervoer voor ouderen gratis te maken, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat iemand uit Hengelo ook in andere Twentse gemeenten gratis met de bus kan."

Het SP initiatief draagt het college op om die samenwerking bij andere Twentse gemeenten te zoeken en dat met de nieuwe vervoerder Synthus te gaan regelen. Alleen de fracties van CDA en VVD stemden tegen dit voorstel.

U bent hier